Víkend 16.-17.2.2013 plný fotbalu...

18.02.2013 16:22

    Vážení příznivci starší přípravky SK Studenec. Náš tým se minulý víkend zúčastnil dvou turnajů. Tím prvním byl velmi dobře obsazený v Semilech a nedělní dopoledne jsme odehráli turnaj v Nové Pace na pozvání klubu FK Dolní Kalná.

    Na turnaj v Semilech jsme nechali doma odpočívat a ujasnit si priority některé hráče, kteří nám to že o sobě přemýšleli, potvrdili svými výkony hned v neděli. Nicméně do Semil jsme odjeli posíleni o dva naše kamarády. (Dan Navrátil- FK Dolní Kalná a Kryštof Hampl- FC Vrchlabí) Bylo znát, že si hráči prošli v týdnu různými virózami apod. (Maty, Dan, Tom), když bezprostředně z postele vyrazili obhajovat třetí místo z minulého semilského turnaje. V základní části jsme sice prohráli hned úvodní utkání se Sedmihorkami, ale následkem dalších zajímavých a hlavně mnohdy překvapivých výsledků soupeřů jsme skupinu vyhráli. V semifinále jsme se utkali se soupeřem Staré/Nové Paky. Jednogólové manko jsme dokázali smazat, ale po chybě jinak vynikajícího Vojty v brance, nám šest minut před koncem soupeř opět o branku odskočil. Od té doby jsme ztratili koncentraci, bojovnost, lehkost a úplně zdeformovali náš "herní styl". Hrát zápas odevzdaně se slzami v očích, místo nabuzení se, probuzení trochy té nasran..., to se pak dobrý výsledek dostaví těžko. Já osobně jsem přesvědčen, že jsme mohli zápas dovést i do vítězného konce... V souboji o "třetí flek" nás čekal jiný "level"... V semifinále poražený Slovan Liberec.(porážka od FK Pěnčín JBC, který jsme zatím vždy porazili a jejich trenér mi pak v legraci říkal, že nás nechce minimálně rok vidět:-)) Holt tréninky 3x týdně, individuální schopnosti hráčů, přehled v útočné fázi. Odehráli jsme dvě minuty a naše síť se čtyřikrát rozvlnila... Porážka 6:1, vzhledem k dalšímu průběhu nebyla tak krutá. Kluci byli v rozhodující fázi turnaje oproti minulému 50%. Chybělo nasazení, chytrost a kombinace na jeden, či dva doteky. Určitě i vzhledem k oslabení po nemoci na mě působili často odevzdaně, hlavně po vedoucím gólu Paky klesla naše hra pod bod mrazu.... Celkově tedy 4.místo v konkurenci 10 velmi kvalitních soupeřů..

 

    Na nedělní turnaj do Nové Paky, který pořádal zpřátelený oddíl FK Dolní Kalná tak vyrazili všichni zdravý a plus hráči, kteří s námi nebyli v Semilech. Bohužel marodka se nám rozrostla a tak nedorazil brankář Vojta. Nemocní byli dále Trejby a Honzík, koordinační cvičení a kondiční trénink na lyžích si zase naplánoval Pepča:-). Pikantní byl i fakt, že po předchozím sobotním turnaji se stali z kamarádů soupeři. Za Kalnou Dan Navrátil a za Vrchlabí Kryštof Hampl. Do branky se tedy na úvodní dvě utkání postavil Tom, zbytek turnaje dochytal Maty, který měl ze souboje ve druhém zápase nakoplé koleno. Kluci byli jako vyměnění, makali, kombinovali, byli důrazní v soubojích. Výhodou naší hry byl i fakt, že jsme měli v podstatě pět hráčů v poli, neboť Maty v brance byl velmi aktivní i v rozehrávce dopředu. Opravdu nemám komu co vytknout a jsem velice šťastný, že i Luky se vrátil ke svému pojetí hry a Jonáš si snad gólem ve finále přehodnotil, zda se mu vyplatí poctivě trénovat. Měli jsme sice pouze 2ks na střídání, ale v nasazení to znát příliš nebylo. Fanda tři pěkné, prudké a umístěné trestné kopy proměnil, i když je chtěl zahrávat Ládinda. Říkal jsem mu, že si ho kopne až ve finále, protože to bude nejdůležitější. A on to zavěsil ukázkově, chvíli se vlahýma očima otočil za námi trenéry a byl neskutečně šťastný. To je ten důvod, proč hrajeme a trénujeme fotbal. Turnaj jsme zaslouženě vyhráli a Tom Jandura byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Děkuji všem rodičům za podporu svých borců, i když bych si jich přál v takovéto dojezdové vzdálenosti více. Tak příště 3.3.2013 v Nové Pace!!! 

Podrobné hodnocení hl.pořadatele naleznete zde

—————

Zpět