St.přípravka SK Studenec - Sokol Martinice 5:8

16.09.2012 14:11

    Normálně začínám každé hodnocení zápasu článkem o průběhu utkání a jak k takovému výsledku náš tým došel. Dnes to ovšem rozeberu trochu důkladněji bod po bodu...

  1. Naši kluci hráli přesně to, čemu se aktivně věnujeme v podzimních tréninkových jednotkách a co chceme vidět. Chceme více zapojit obránce do konstruktivní rozehrávky a nedělat z nich odkopávače balónů. Já osobně vidím velký posun, kdy se již nebojí přejít jeden na jednoho a opravdu souboj podstoupí, nebo v tísni rozehrají balón s naším vynikajícím brankářem Vojtou. To že se třeba zpětná nahrávka nepodaří dobře zpracovat a rozehrát, zatáhnout, nebo přenést rychle dopředu je jen další zkušeností a podmětem toto zlepšit. Kdy jindy, než v této kategorii by se to měli kluci naučit???
  2. Pravdou je, že oněch zpětných přihrávek bylo dnes více, než by bylo nutné. Tím jsme dostávali Vojtu díky vynikající útočné dvojici bratří Malých pod velký tlak. Obránci by měli hru zrychlit a po zatažení křídly včas rozehrát, což dnes ještě patrné nebylo. Pamatuju kluky "od plen", kdy koukali na letadlo, traktor... Dnes jsou to už velký kluci, vnímaví naslouchající a věřím tomu, že přechod do útoku, potom co řádně natrénujem, bude brzy automatismem.
  3. Z tribuny se ozývali pokyny na Vojtu ať balón vykopne. Je otázkou, jak takový balón konstruktivně mezi urostlými obránci zpracovat, nahrát či vystřelit. Dva výkopy skončily naprosto stejně... balón jsme vlastně odevzdali. My nechceme a kluci to začínají chápat a zapojovat do hry, pouze odehrát balón dopředu. Nikdy, ale opravdu nikdy ode mě neuslyšíte pokyn uraž to, nebo odkopni to, dokud budu tuto kategorii trénovat.
  4. Dnes jsme se sešli na zápas úplně všichni a já jsem za to velmi rád. Střídali jsme tak, že si zahráli naprosto všichni, ale i naprosto stejným dílem a výsledek utkání je jejich společná práce. Chce snad někdo abychom postavili "All stars team" jen kvůli výsledku utkání? Mohu, ale nechci... Chce snad někdo, aby kluci, kteří poctivě navštěvují tréninky, makají, snaží se, ale namají "dáno od Boha" seděli na střídačce?? Já nechci... Jen tak mimochodem, soupeř měl dva hráče na střídání, z toho ten druhý do zápasu vůbec nezasáhl....
  5. Každý má svůj názor, svoje přesvědčení. Mé přesvědčení je takové, ať si všichni zahrají, nesedí u počítače, nebo nám v rámci SK neodejdou za jinými volnočasovými aktivitami. Mé přesvědčení je rovněž v klukách rozvíjet individuální herní výkon, zkoušet nové věci, kličky, narážečky. Toto jim už nikdo neveme, to si ponesou celým fotbalovým životem. A že se to mnohdy nepovede a dostaneme z toho gól je jen malým článkem celku. Mé přesvědčení je nebýt tzv. výsledkář a statistik.
  6. Myslím si, že jsme s Dušanem jasně přesvědčeni o tom, kam má naše hra směřovat, kam v této kategorii starší přípravky kluky posouvat, ačkoliv výkonnost jednotlivců je odlišná. Všichni mají šanci se zlepšit, zdokonalit již naučené, poctivě pracovat a my jim v tom bránit nechceme a musíme jim dát možnost to plně dokázat při mistrovských utkáních. 

 

    Dnešní zápas bych zhodnotil jako pozitivní, kluci se snažili kombinovat po zemi ze dvou doteků. Soupeř přijel s jasným cílem, odvézt si virtuální tři body, což se mu také (zaslouženě) povedlo. Po našich nepřesnostech v rozehrávce, po prohraných soubojích s fyzicky daleko vyspělejšími hráči soupeře jsme přicházeli o balon. To soupeř trestal kolmými jednoduchými přihrávkami na útočné dou vynikajících bratří Malých (dali nám všechny góly). Tento zápas je pro nás ponaučením a nakopne nás do další práce. Já za sebe musím říct, že kluci přistoupili k zápasu zodpovědně a ušli další krůček na fotbalové cestě.

 

Martin Hrubý

 

—————

Zpět