McDonald krajské finále

03.06.2013 08:28

    V pátek 31.5.2013 jsme v ranních hodinách odjeli na krajské finále McDonald Cupu na zcela novou umělku před hlavním stánkem Slovanu Liberec. Jaké bylo počasí asi všichni tušíte. Vytrvalý déšť střídaly přeháňky a obráceně. Po slavnostním nástupu jsme nastoupili k prvnímu z celkem tří zápasů.

    Naším soupeřem byla "Základní škola Liberecká" z Jablonce nad Nisou. V kádru jejího týmu bylo celkem asi šest Matyášových spoluhráčů, kteří spolu pravidelně nastupují za FK Baumit Jablonec. Sílu soupeře jsme nijak nevnímali a hráli na hranici našich současných možností. Vojta měl v brance spoustu práce, ale i my jsme v průběhu zápasu několikrát pozlobili jabloneckou obranu. Klíčový moment přišel asi minutu před koncem, kdy jsme neuhlídali důrazného hráče Jáchyma a ten tvrdou střelou pod břevno rozhodl o výhře svého týmu 1:0. Ostudu však naši rozhodně neudělali a za cíl jsme si dali alespoň druhé místo, které by vlastně představovalo vrchol úspěchu, neboť mladší kategorie "A" na svátek fotbalu do Jihlavy nepostupovala.

    Dalším soupeřem byla ZŠ Na Špičáku z České Lípy. Při tomto utkání se nebe otevřelo a i realizační tým ve složení Martin Hrubý, Petr Junek a Václav Vancl byl promoklý až na "slipy". Někteří kluci kodrcali zimou, jiní měli úplně fialové rty, další si anglické fotbalové počasí užívali. Do utkání jsme vstupovali velmi pomalu, nepřesnosti v rozehrávce dávali náznaky šancí i soupeři. V druhé polovině jsme však utkání rozhodli a po dalších patnácti tutovkách, kdy jsme chtěli dostat balón do prázdné kasy a dávali si ve vápně přednost, jsme přeci jen zaslouženě vyhráli 2:0.

    Do rozhodujícího zápasu s libereckou ZŠ Habartice jsme šli odhodlaní vysněné druhé místo utrhnout. Fotbalově jsme opět byli daleko lepší, ale ty šance, ty šance.... Již bez zraněného Matyho jsme šli brzy do vedení 2:0 a dostali tak šanci i nejmladší a méně zkušenější hráči, kteří se rozhodně neztratili. Výsledek 4:0 nám zajistil plánované umístění.

    Do penaltového rozstřelu o nejlepšího střelce kategorie "A" se dostal Dan Jandura. Tíhu okamžiku ale bohužel neunesl a v systému hry krále střelců byl úspěšnější hráč ZŠ Liberecká.

    Vrcholem celého turnaje bylo slavnostní vyhlášení, se kterým pomáhali hráči Slovanu Liberec Radoslav Kováč a žijící legenda Jiří Štajner. Nejprve byly vyhlášeny individuální ceny, kde jsme měli také své zastoupení. Matyáš Hrubý byl oceněn "Nejšikovnějším hráčem turnaje" na základě hlasování ostatních trenérů a vedoucích mužstev. Medajle, diplom a velký pohár nám předávali výše jmenovaní hráči a kluci si tak podávali ruce se svými idoly a snad si v koutku duš přáli, aby dosáhli podobných úspěchů jako oni. Máme všichni velkou radost, že se studenecká škola v konkurenci Libereckého kraje rozhodně neztratila a že kluci ji vzorně reprezentovali nejen na hřišti, ale i mimo. Krajské finále a naše druhé místo je nevyšším vrcholem, kterého jsme mohli dosáhnout. Přeji všem klukům pevné zdraví, chuť do sportu a fair play....

—————

Zpět